AUTSPACE - autistiska rum

Om vår verksamhet

Autspace leds av autister för autister med målet att stärka autisters egenmakt och självkänsla. Genom att autister ges möjlighet att spegla sig i varandra, där det autistiska är normen, skapas ett autistiskt vi och med det uppstår en viktig gemenskap. Vi förstår oss själva bättre och hittar vägar till att utvecklas utifrån våra egna förutsättningar.

Vår huvudverksamhet är flerdagarskurser för autister. Kurserna består av workshops utifrån olika teman, exempelvis kommunikation, känslor och strategier för att hantera sin vardag. Deltagarnas  egna erfarenheten står i fokus i samtal som sker i grupp. Vi förlägger vanligtvis kurserna på naturnära platser för att ha tillgång till naturen för rekreation och aktiviteter. På grund av Corona pandemin så skjuts nåsta kursstart på framtiden. Läs gärna artikeln i Special Nest: https://www.specialnest.se/liv-hem/naturens-myller-fyller-mig-med-energi

 IMG_20190517_115928P4085275

 

Utöver kursverksamheten riktad till autister, arbetar vi med information och utbildning för privat och offentlig verksamhet inom vård, omsorg, skola, olika stödfunktioner och  myndighet. Dessa utbildningar har teman som inifrån-kunskap om autism och bra bemötande. På grund av Corona pandemin så kommer dessa utbildningar att hållas över nätet.

 test

 

Vi håller också föredrag med teman ur vår bok "Autism inifrån - speglingar av ett autistiskt vi". Dessa föredrag kommer att hållas över nätet på grund av Corona pandemin. För mer information om boken se pressmeddelande i Gothias pressrum:  https://news.cision.com/se/gothia-fortbildning/r/en-bok-av-och-for-autister,c2896753. Se även under fliken Aktuellt.

Boken finns på nätbutik hos Gothia, Bokus och Adlibris och som ljudbok på Storytel.

  bok utsidaljudbok autism inifrån

 

Vi coachar och handleder på förfrågan från verksamheter eller privatperson. Serena handleder på uppdrag från föräldrar/närstående. Mejla över kontaktsidan för information om bokning och kostnader. 

  

 

IMG_20180502_164857IMG_20170405_114020BadstrandKlotenvandringKlotenIMG_20180505_211927

Besökare idag: 0
Denna månad: 25
Totalt: 2300